tiistai 12. elokuuta 2008

Miksi ihmeessä?

Moni on kysynyt minulta, että miksi ihmeessä täytyy ison veden taakse lähteä moottoripyöräilemään ja vieläpä omalla pyörällä. Niinpä, miksi ihmeessä?


Itse asiassa, aioin tehdä tänä kesänä moporeissun "coast to coast" -tyyliin vuokramotarilla ja samalla kurvailla sitä kuuluisaa Route 66:tta . Kurvailu on ehkä liian voimakas ilmaisu ajamiseen pitkillä ja puuduttavillakin keski-lännen suorilla ja preerioilla.


Sattumoisin viime elokuussa silmiini osui Arin ja Joken matkakertomus Amerikan kiertomatkasta omilla moottoripyörillä. Luin koko jutun yhteenmenoon ja tuolloin päätin, että kurvailen mieluummin samantyyppisen matkan kuin Ari ja Jouko, kuin "nukahdan"pyörän sarviin jollain 20 mailin luotisuoralla.

Siispä matkalle mukaan oma m-p BMW K 1200LT , sellainen iso LoTja isolle mantereelle.

Sitten vain ottamaan selvää moottoripyörän kuljetuksesta Amerikan mantereelle. Arilta sain tärkeimmät kontaktit ja osoitteet mistä kysyä. Ajankohdaksi muotoutui lähes sama kuin poikien reissu. Koska olen yrittäjä,voin tietenkin suunnitella vapaammin loma-aikani, mutta kun otin huomioon työntekijöitteni lomat ja muut kaupankäyntiin vaikuttavat seikat, niin tuo samainen aika, elokuun alkupuolelta syyskuun puoleen oli minullekin paras mahdollinen ja samalla mahdollistui ilmoittautua Amerikan BMW tapahtumaan. CCR eli Curve Cowboys Reunion on vuosittain eripuolella Yhdysvaltoja järjestettävä isojen bemarien tapaaminen.Tänä vuonna tuo tapahtuma järjestetään Midwayssä Utahin osavaltiossa lähellä Salt Lake Cityä.

Kaverin etsiminen alkoi myös välittömästi ja voin sanoa,että tungosta ei ollut. Monille tuttavilleni matkaan käytettävä aika oli yksinkertaisesti liian pitkä-viisi viikkoa- mikä oli aivan ymmärrettävää. Hetken jo olin siinä uskossa, että lähden matkaan yksin, mutta viime tingassa, huhtikuussa, mukaan ilmoittautui Kunkku Luumäeltä, kokenut bemaristi ja Euroopan kiertäjä.

Pyörän ja oman lentolippuni olin ostanut talvisydämellä ja kun Kunkku ilmoittautui mukaan, tulikin kiire hommata hänelle ja hänen pyörälleen lentoliput.