sunnuntai 17. elokuuta 2008

17.Elokuuta 2008 Canmore-Calgary-Drumheller

Lauantai 16.Elokuuta

Aamu alkoi taas normaalin aikaisin, aikaero tuntuu ottavan koville, alkuillasta rättipoikki väsynyt ja aamulla ennen auringonnousua unet tiessään. Muutaman päivän sisällä sisäisen kellon pitäisi päivittyä uuden mantereen rytmiin.
Tänään ohjelmassa ajo takaisin Calgaryyn, parit ostokset, itselleni yksi vara-alusasu kuumaan keliin, ja Kunkulle juoma-automaatti. Sellainen muovipussi, josta letkulla juodaan helposti ajon aikana. Itse olen rakentanut mukinpitimen LoTjaan, johon saa kunnon amerikkalaiseen tyyliin puolen hehtolitran mukin kahvia. Tai termoksen...
Calgarysta ajoimme Drumhellerin kaupunkiin, puolitoista tuntia luotisuoraa tietä,ensimmäinen suora mittarin mukaan 54 kilometriä, toinen suora vain 46 km , pari mutkaa ja pitäisi olla perillä, mutta missä se kaupunki oikein luuraa?
Tasaista viljelyaluetta silmänkantamattomiin ja kaupungin pitäisi olla navigaattorin mukaan aivan tässä. Sitten tie "painui" sananmukaisesti maan sisään, Drumhellerin kaupunki on nimittäin rakennettu suureen hautavajoamaan. Viljavainioilta laskeuduttiin parisataa metriä alas
kaupunkiin. Omituisinpaan paikkaan rakennettu kaupunki, minkä minä olen tähän mennessä nähnyt.







"Viljavainioita silmänkantamattomiin, suomalaisittain suuri sadan hehtaarin viljelys on täällä pikkutila."








"Tässä edessä pitäisi olla Drumhellerin kaupunki,mutta se olikin piiloutunut hautavajoamaan."









"Kaupungilla on luonnolliset rajat, joita ei voi ylittää. Kerrostumia miljoonien vuosien ajalta"












Sunnuntai 17.Elokuuta

Tänään lähdimme tutustumaan Pohjois-Amerikan suurimpiin dinosauruslöytöihin, kanukit mainostivat tietenkin maailman suurinta, mutta parin päivän sisällä olemme jo nähneet maailman suurimman kuormurin, niin olisiko meillä niin hyvä tuuri nähdä myös nämä löydökset.
Joka tapauksessa Tyrell Paleontologinen museo sijaitsee juuri täällä kummallisessa Drumhellerin kaupungissa. Oikeastaan missäpä muuallakaan, kun ottaa ympäristön huomioon.
Museoon oli kerätty kaikkialta pohjois-Amerikasta löytyneitä fossiiileja ja varsinkin dinojen luita.
Jurassic Park-elokuva tuli hyvin elävästi mieleen katsoessa näitä hirmuliskojen jäänteitä ja rekonstruktuoituja sen ajan eläviä.
Itse asiassa olikin hyvä, että 65 miljoonaa vuotta sitten sattui meteoriitin törmäys Jukatanin niemimaalle. Olisi kauhistuttavaa, jos moisia petoja liikkuisi nykyaikana.
Drumhelleristä ajoimmekin sitten takaisin Calgaryyn, tsekkasimme valmiiksi paikat, josta noutaisimme mopomme sekä tullin, jossa on käytävä tekemässä maahantuloilmoitus.
Illalla kävimme syömässä Hootersissa, ravintolaketju, jonka huomasin ilokseni levinneen myös Kanadaan.






"Kaikenlaisia kaloja"











"Tämmöisiä petoja, siis etualalla"












" Ja etenkin tälläisiä petoja!"