keskiviikko 13. elokuuta 2008

8.Elokuuta




Laivamme, Finnlinesin hitaampi purkki, lähtee klo.22 perjantai-iltana. Olin jo hyvissä ajoin tullut lähelle lähtösatamaa (Espooseen veljeni Jarin luokse ), siis torstaina, koska perjantaille oli luvattu ankaraa vesisadetta ja kissan tavoin, pyrin välttämään kastumista. Onko äijä sokerista -naljailua olenkin saanut usein kuulla; ei sokerista, mutta kun pyörä likaantuu!!!



Niinpä sitten onnistuinkin pääsemään laivaan kuivin pyörin, toisin kuin Kunkku, kurapyöräilijä, joka halusi nimenomaan ajaa kaatosateessa ja kastua. Tosin luulen , että hänellä oli tarkoitus kokeilla uuden Rukan nahka-asun lämmön- ja vedenpitävyyttä.



Kunkku hurauttikin Luumäeltä tullessaan Baerhin maahantuojan pakeille ja koetti saada ratkaisua bmr-puhelintemme ja intercomin väliseen yhteensopimattomuus ongelmaan. Eipä saanut, ja sen seurauksena tulomme Hansaterminaaliin jäikin lievästi sanottuna viime minuuttiin. Kuten alussa kirjoitin, laivan lähtöaika Helsingistä on ilmoitettu klo. 22:ksi. Niinpä oletin sen olevan klo.22, enkä hoputellut tosissani Kunkkua saapumaan veljeni asunnolle Leppävaaraan riittävän ajoissa. Olen nimittäin ennenkin ajanut lauttasatamaan laivalle niinkin myöhään kuin varttia vaille ennen lähtöä. Ja nyt sitten ajelimme Hansaterminaaliin omasta mielestämme ajoissa, vartin yli yhdeksän. Kaveri check-in:ssä ilmoitti hymyttömästi, että olisimme odottaneet vielä minuutin ja sitten sulkeneet laivan ajorampit.



Kylläpä kävi kylmä tunne lämpimässä kesäsäässä ihollani: minuutin päässä olisi ollut pakkoruotsia seuraavana päivänä. Kaikille lukijoille tiedoksi: Finnlinesin käytäntö on se, että lähtöaika on noin aika. Kun kaikki on lastattu laivaan, niin laiva lähtee samantien, eikä jää odottelemaan ilmoitettua lähtöaikaa, kuten ruotsinlaivat.



Matti myöhäiset ajoivat pyöränsä yläkertaan nupittomien perävaunujen joukkoon , jossa olikin tilaa parkkeerata pyörät pitkinpoikin.



Kiireellä hyttiin ja varsinkin syömään, että eivät korjaisi eväitä pois.