sunnuntai 12. lokakuuta 2008

7-11.Syyskuuta Frankfurt-Konnevesi




Sunnuntaina 7.Syyskuuta
Lentomatka meni mukavasti ja nopeasti, vain 6,5tunnin lento Torontosta. Vieressäni istui torontolainen liikemies, matkalla Muncheniin kokoukseen. Hän olikin oikein puhelias ja kiinnostunut kovasti Suomesta ja suomalaisuudesta. Harvoin olen tavannut yhtä uteliasta ulkomaanelävää.Mutta matka joutuikin nopsasti keskustellessamme.
Koneen saavuttua Frankfurtin kentälle oli kello 7 aamulla ja painelin samantien autovuokraamoon noutamaan edellisenä päivänä varaamaani autoa.Siitäpä sitten suoraan baanalle ja kohti Heidelbergia noin sadan kilometrin päähän.
Heidelbergin vanhassa kaupungissa istahdin torin laidalle kuppilaan ja ihastelin vanhan, keskiaikaisen kaupungin arkkitehtuuria. Olen aina nauttinut suuresti keskieuroopan vanhojen kaupunkien tunnelmasta ja eritoten arkkitehtuurista. Sellaista ei valitettavasti näe kotomaassa.
Kahvituokion jälkeen hyppäsin junaan, joka kiipesi ylös kukkulalle, jossa oli keskiaikainen linna. Sieltä oli upeat näkymät alas laaksoon ja joen varteen.
Heidelbergistä ajelin pikkuteitä pitkin Wurzburgiin, jossa taas ihastelin suurenmoista vanhaa linnoitusta.Yövyin myös kaupungissa. Illalla kävin vanhassa kaupungissa, jossa vietettiin viinijuhlia. Tori oli täynnään viinitelttoja ja pelkästään maistiaisia kiertämällä, olisi saanut kunnon kännit ilmaiseksi.
No, tyydyin vain muutamaan maistiaiseen, seuraavana aamuna oli oltava ajokunnossa.


Maanantaina ja Tiistaina 8-9.Syyskuuta
Wurzburgista matka jatkui takaisin Frankfurttiin. Halusin katsastella kaupunkia tarkemmin, kun nyt oli aikaa runsaasti. Pyörä tulisi vasta seuraavana päivänä.
Frankfurtissa kiertelin kaupunkia, joka oli taasen normaali moderni kaupunki. Mitään vanhaa kaupunkia ei sattunut silmiini, liekö pommitettu maan tasalle maailman sodan aikana.
En kuitenkaan jäänyt kaupunkiin yöksi, vaan ajoin kaupungista länteen pikkukaupunkiin Bad Homburgiin.Sieltä löysin pienen gasthausin, johon majoittauduin.
Iso ero jenkkimotellien ja eurohotellien välillä nykyään on langattoman verkkoyhteyden välillä. Kun rapakon toisella puolella yhteys on yksi kilpailukeino, niin euroopassa moinen ei näytä vielä tulleen sellaiseksi. Kun kysyin langatonta yhteyttä, minulle lykättiin T-Mobilen esite, josta olisin saanut tunnukset maksulliseen verkkoyhteyteen.8 euroa tunti! Järjetön hinta.Jenkkilässä kaikkien hotellien ja motellien huonehintaan kuului ilmainen langaton yhteys.